torstai 30. tammikuuta 2014

Aurinkorannikon hyvän olon viikot

Olemme viimeisen vuoden fysioterapiaopiskelijoita ja meille tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään ikääntyneiden jaksoon liittyvä harjoittelu Espanjan aurinkorannikolle. Harjoittelumme toteutuu Sykes ry:n ja TAMK:n yhteisenä pilottihankkeena ja toiminta toteutuu Benalmadenan Suomalaisten tiloissa. Pääkoordinaattorinamme toimii Benalmadenan Suomalaisten puheenjohtaja Jorma Sillanpää. Hankkeen tavoitteena on edistää täällä asuvien suomalaisten ikääntyneiden hyvinvointia ja toimintakykyä. Meidän tavoitteenamme on aktivoida ikääntyneitä toteuttamalla mielekästä toimintaa ja antaa heille välineitä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn lisäämiseksi.

Aurinkorannikon hyvän olon viikoilla toteutamme erilaisia ryhmiä sekä yksilöllistä neuvontaa ja  ohjausta. Ryhmät on kehitetty Benalmadenan Suomalaisten tarpeiden ja toiveiden pohjalta, joista muutamia esimerkkejä alla olevissa kuvissa.

 Tämän viikon yhteisen ohjelman puitteissa kävimme minigolfaamassa.


 Petankkin pelaaminen kerää huiman määrän osallistujia useita kertoja viikossa.


 Tasapainoryhmässä korostuu mukava yhdessäolo.


Lantiot keinuvat vauhdikkaasti salsan rytmeissä.


Ryhmien lisäksi järjestämme terveyskioskitoimintaa, josta jokaisen on mahdollista saada yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa. Etenkin heikompi kuntoisten ihmisten keskuudessa kotikäynnit ovat olleet suosittuja ja tarpeellisia.

Toisen viikon ajan opettajamme Marja Tuorila-Rinne on ollut ohjaamassa toimintaamme. 

Ihmiset täällä ovat ottaneet meidät todella lämpimästi vastaan. Positiivinen ilmapiiri aurinkoisessa ympäristössä on käsinkosketeltavaa!

Benalmadenassa 30.1.2014, Leena Vierikko ja Jonna Päivänurmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti