tiistai 10. huhtikuuta 2018

Harjoittelu Aurinkorannikolla keväällä 2018

Hola!

Ollaan kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelijat Noora ja Tiia. Suoritimme ikäihmisten jakson harjoittelun Aurinkorannikolla, ihanassa Benalmadenan kaupungissa. Takanamme on siis 5 viikkoa työharjoittelua Benalmadenan Suomalaiset ry:llä (Bemasu) ja Aurinkorannikon suomalaisella koululla. Samaan aikaan harjoittelussa kanssamme olivat liiketalouden opiskelijat Ella ja Kaisa, joidenka kanssa teimme yhteistyötä ja vietimme vapaa-aikaa.

Kuvat Puerto Marina Benalmadena & BenalBeach

Harjoittelu oli todella antoisa ja pääsimme testaamaan siipiämme tulevina fysioterapeutteina. Saimme itse suunnitella omat aikataulumme ja ohjelmamme, mikä oli osittain haastavaa mutta myös todella opettavaista.
Vastaanotto kaikkialla oli todella lämmin ja ystävällinen ja tutustuimme nopeasti yhdistyksen jäseniin. Myös koululla meidät otettiin hyvin vastaan ja saimme heti monia mielenkiintoisia projekteja suunnitteille.
Asuimme huoneistohotelli Minervassa, jonka alakerrassa sijaitsi myös Bemasun toimisto Minervala. Asuntonamme toimi pieni studio, jossa kuitenkin oli kaikki tarvittava. Minervasta on lyhyt matka niin kauppaan, ravintoloihin, pääkadulle kuin rantakadullekin.  
Minervan huoneistohotellilla on iso puistoalue, jossa ohjasimme tiistaisin ja keskiviikkoisin jumppia. Tiistaisin meillä oli selkäjumppa, joka osoittautui suosituimmaksi jumpistamme. Keskiviikkoisin meillä oli vaihtuva jumppa, mm. ohjasimme keppijumppaa, kahvakuulaa sekä kuminauhajumppaa. Keskiviikon tietoiskuluennot pidettiin toimistolla, niissä aiheinamme olivat liikuntasuositukset, tasapaino, nivelrikko sekä selkä.Kuvat Nooran keppijumpasta & yhden illan kauniista auringonlaskusta.

Tiistain kuntosaliohjaukset ja perjantai allasjumppa pidettiin kuntosali Club de Hielossa, joka myöskin sijaitsee ihan kävelymatkan päässä Minervasta. Hielolta löytyy iso kuntosali, pitkä uima-allas sekä pienempi ja lämmitetty terapia-allas, spinningsali sekä kaksi ryhmäliikuntasalia. Keskukselta löytyy myös jääkiekkokaukalo, mikäli tulee ikävä Suomen kylmyyttä tai halu päästä luistelemaan. Tiistai aamuisin ohjasimme siis asiakkaita kuntosalilla ja teimme harjoitusohjelmia. Salia käytimme myös tarvittaessa muina aikoina yksilöasiakasohjauksissa. Kuvat allasjumpasta (kuvassa olevilta kysytty lupa kuvan julkaisuun) & Club de Hielon terassilta.

Keskiviikko aamuisin suuntasimme kimppakyydeillä/kimppatakseilla Calamorro vuoren juurelle, josta starttasi jo pitkät perinteet omaava, viikottainen vaellusretki ylös Calamorron huipulle, 800 metrin korkeuteen. Matkaa vuorelle on noin 10 km joista suurin osa on ylämäkeä. Ensimmäisellä kerralla saimme mukaamme vaelluskonkari Keijon, joka sitten jätti vastuun meille loppuharjoittelumme ajaksi. Kyllä torstaina tunsi aina pakaroissaan että oli vuorelle kiivennyt. Näkymät vuorelta olivat aivan upeat ja kirkkaina päivinä näkyi jopa Afrikkaan asti!


 Kuvat Calamorro vuoren huipulta & retkeilyporukasta

Ihmisiltä tuli paljon toiveita lyhyemmästä kävelyreitistä ja tästä otimmekin heti kopin ja aloimme suunnittelemaan. Yksi yhdistyksen jäsenistä vinkkasi Torremolinoksessa olevasta ihanasta Parquen la Bateriasta ”patteripuistosta” jonne kävelymatkaa oli noin 3 kilometriä. Toisiksi viimeisen viikon perjantaina teimme retken kyseiseen puistoon ja se retki oli kyllä menestys. Retkelle saimme todella hyvin osanottajia ja kaikki olivat siitä kovin mielissään. Onneksemme saimme myös todella hienon ja aurinkoisen päivän. Puistossa pidimme myös pienen evästauon ja samalla ihailimme maisemia. Harmi vaan kun näitä ei kerennyt järjestää useammin ajanpuutteen vuoksi, kysyntää varmasti olisi ollut.


 Kuvat Patteripuiston näkötornista puistoon ja merelle päin.

Ystävänpäivä viikon maanantaina (12.2.) järjestimme ystävänpäivä tapahtuman yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa. Tapahtumassa pidimme erilaisia musiikki-, tietovisa-, motoriikka-, tasapaino- ja ystävyyden aakkoset rasteja. Tapahtuma oli onnistunut ja siellä oli paljon osallistujia ja saimme siitä hyvää palautetta.

Tiistaisin ja perjantaisin otimme vastaan yksilöasiakkaita toimistolla, kuntosalilla tai sitten teimme kotikäyntejä heidän luo. Asiakkaita saimme kuntosalilta, toimistolta toimistoaikana, jumpistamme ja jopa ihan kadulla kävellessämme joku saattoi tarttua hihaan. Vaivoja heillä oli laidasta laitaan mm. hengitykseen tai tuleen liittyviä. Kotikäynneillä meille selvisi että niihin on hyvä varata aikaa sillä täällä suomalaiset ovat kovin vieraanvaraisia ja melkeimpä aina tarjolla oli jos jonkinmoista purtavaa ja juotavaa.

Maanantait ja torstait työskentelimme Aurinkorannikon suomalaisella koululla lasten ja nuorten parissa. Siellä ohjaavana on aivan ihana terveydenhoitaja Petriina, jolta opimme paljon lasten ja nuorten kohtaamisesta ja vuorovaikutuksesta heidän kanssaan. Koululla teimme ryhtitutkimuksia, pidimme tietoiskuja, otimme yksilöasiakkaita, ohjasimme liikkuvuusharjoituksia liikuntatuntien yhteydessä sekä ohjasimme eskareille sherbornea.


Paikkana Benalmadena ja koko muu Aurinkorannikko olivat todella viihtyisiä. 6 viikkoa auringon alla meni yhdessä hujauksessa. Työn ohella kerettiin myös lomailemaan ja näkemään paljon hienoja paikkoja, kuten Mijas, Ronda, Fuengirola, Malaga, Torremolinos jne.


 Kuvat Mijasin kylä & Rondan kuuluisa silta (Puento Nuevo en Ronda)


Kokonaisuudessaan kokemus oli todella antoisa ja voimme suositella tätä kaikille seuraaville opiskelijoille!
Hasta luego!
Noora ja Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti