tiistai 16. huhtikuuta 2013

Terveiset ENPHE-seminaarista!Seminaarin avajaisissa meille esiteltiin ENPHEN hallitus sekä työkokouksen järjestäjä koulun (Vilnius kollegija) henkilökuntaa. Vilnalaiset olivat järjestäneet meille perinteisen liettualaisen kansantanssilaulu- ja soittoesityksen.

Itse seminaari koostui työryhmien keskusteluista, joihin sai liittyä oman mielenkiintonsa mukaan. Me valitsimme aiheeksemme käytännön harjoittelua koskevan työryhmän, jossa oli mukana opettajia mm. Espanjasta, Saksasta, Hollannista, Tanskasta sekä Liettuasta. Meidän lisäksemme opiskelijoita oli myös Tanskasta sekä Itävallasta. Työryhmä käsitteli käytännön harjoittelua pääasiassa vaihto-opiskelijoiden näkökulmasta ja keskusteli mm. eri maiden koulujen harjoittelujaksojen eroista ja siitä, kuinka harjoittelujakson arvostelua ja opintopisteiden antoa pystyttäisiin yhdistämään euroopan sisällä. Työryhmä otti opiskelijoiden mielipiteet hyvin huomioon ja olikin mielenkiintoista päästä kertomaan omat mielipiteensä siitä, mikä opiskelijoiden mielestä olisi tärkeää ulkomailla suoritettavan harjoittelun suhteen. Työryhmä jäi käsittelemään asiaa ja lopputulos esitellään Lahdessa.

Pääsimme toisena seminaaripäivänä myös tutustumaan Vilnan ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden opetustiloihin, mikä oli todella mielenkiintoista. Molempina seminaaripäivinä meille tarjoiltiin suussa sulavia liettualaisia herkkuja. Erityisesti liettualaiset taitavat tykätä suklaasta, koska melkein joka herkku oli kuorrutettu runsaalla suklaapäällysteellä, Nam!ISB:n (International Student Body) touhuihin pääsimme hyvin mukaan. Meille esiteltiin järjestön toimintaa monipuolisesti ja innostuimmekin lähtemään mukaan toimintaan osallistumalla FRAMEWORK- työryhmään, jonka tarkoituksena on valmistella tulevaa syksyn 2013 konferenssia Lahdessa. ISB on ENPHE:n alaisena toimiva opiskelijaliitto, joka tuo opiskelijoiden mielipiteen kuuluviin ENPHE:n kokouksissa. ISB:n tarkoituksena on laajentaa fysioterapiaopiskelijoiden kansainvälisiä yhteyksiä ja siksipä toivommekin, että mahdollisimman moni opiskelijakollegamme lähtisi tulevaan konferenssiin ja mukaan eurooppalaiseen fysioterapiaopiskelijoiden omaan järjestöön, jossa pääsee vaikuttamaan ja kuulemaan erilaisia ja mielenkiintoisia tapoja järjestää ja toteuttaa koulutusta ympäri eurooppaa.


Reissu oli mukava ja antoisa. Itse kaupunkia emme juuri kerenneet näkemään, mutta sen vähän mitä näimme, oli kyllä kaunista katseltavaa. Kylmästä ja koleasta ilmasta huolimatta, mieltämme jäivät lämmittämään monet mielenkiintoiset keskustelut ja ajatustenvaihdot toisten opiskelijoiden ja opettajien kesken. Ensi syksynä Lahdessa nähdään!


Terkuin,
Eeva ja Villiina (FT11)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti