sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kunnon Startti 2015 - Espanjan Benalmadena

Hei, täällä kirjoittelee kolme viimeisen vuoden fysioterapeuttiopiskelijaa, jotka ovat kotiutuneet Espanjan Aurinkorannikolta.

Saimme mahdollisuuden tehdä ikääntyviin liittyvän jakson käytännönharjoittelu Espanjassa yhteistyössä Benalmadenan Suomalaset ry:n kanssa.  Yhteistyön mahdollisti se, että Benalmádenan Suomalaiset ovat saaneet Kunnossa kaiken ikää ohjelmasta tukea Vireyttä ja elinvoimaa eläkepäiviin eli Viree-hankkeeseen. Kunnon Startti 2015 oli osa Viree-hanketta ja  sen tavoitteena oli edistää ikääntyneiden suomalaisten hyvinvointia, toimintakykyä ja terveyttä.

Viiden viikon harjoittelujakson aikana tarkoituksena oli tarjota laaja kattaus erilaisia ryhmiä ja tempauksia. Kunnon Startin avulla pyrittiin tarjoamaan erilaisille ihmisille mahdollisuus löytää kiinnostavaa ja omaa elämäntilannetta parhaiten palvelevaa toimintaa.  


Kunnon Startin sisältöön kuului ryhmä- sekä yksilöohjausta sekä erilaisia tempauksia. 

Vesijumppa oli suuressa suosiossa koko Kunnon Startin ajan. Teimme yhteistyötä kuntokeskus Club de Hielon kanssa ja saimme  käyttöoikeadet sekä altaalle että kuntosalille. 
Kuntosalilla ohjasimme jäseniä turvalliseen harjoitteluun ja teimme paljon yksilöllisin harjoitteluohjelmia. Pidimme alkeisryhmää sekä jatkoryhmää useita kertoja viikossa! Saimme kuntokeskukseen toistakymmentä uutta jäsentä!

Yksi tempauksistamme sijoittui Club de Hielon jäähalliin, jossa meillä oli ystävänpäivänä rusettiluistelu!

Kyläiltamilla tanssittin joka perjantai klassisia paritansseja. Tansseissa roolit käännettiin ylösalaisin eli yhdistyksen jäsenet ohjasivat meitä opiskelijoita.

Maanantain pilates- ja kehonhuoltoryhmä oli erittäin suosittu erityisesti naisten keskuudessa. Pilatesharjoitusten lisäksi ryhmässä venyteltiin sekä rentouduttiin.

Tasapainoryhmän kävijät pääsivät tekemään harjoituksia sekä istuen että seisten. Tunneilla tehtiin yksinkertaisia, mutta tehokkaita harjoitteita, jotka oli helppo liittää arkipäiväisiin toimintoihin.


Viiden viikon aikana saimme tutustua mahtaviin ihmisiin ja yhteistyö Benalmadenan Suomalaiset ry:n kanssa toimi erittäin hyvin. Näin jälkeenpäin voi todeta, että toiminta järjestön kanssa oli molemminpuolin hyvin opettavaista ja antoisaa.

- Henna, Marika ja Jesse 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti