perjantai 11. joulukuuta 2015

Harjoittelu HyvinvointiklinikallaHei! Olemme toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelijoita ja toteutimme aikuisten jakson ensimmäisen harjoittelun TAMK:n Hyvinvointiklinikalla 9.11 – 11.12.2015 välisellä ajalla.


Harjoittelun aikana pääsimme työskentelemään eri-ikäisten asiakkaiden parissa. Kävimme tekemässä kehonkoostumusmittauksia TAMK:n Kuntokatu 3 puolella ammattikorkeakouluopiskelijoille, Kalmar Globalin toimistolla. Olimme mukana Sammon keskuslukion hyvinvointipäivässä. Siellä mukanamme oli kehonkoostumusmittauslaite sekä puristusvoimamittari. Varsinkin puristusvoimamittari sai suurta suosiota ja aiheutti etenkin poikien kesken kilpailua saaduista tuloksista.


Lähdössä Kalmar Globalille. Kuvat: Lotta Onikki.

Harjoittelussa pääsimme myös kehittämään yrittäjyystaitoja. Yrittäjyystaidot kehittyivät, kun hoidimme itse ajanvaraukset, laskutukset ja asiakasdokumentoinnit.


Pääsimme ohjaamaan monia erilaisia ryhmiä niin altaalla kuin kuivalla maalla, esim. amputaatioallasryhmää ja seniorikuntosalia. Kaikki ryhmät olivat erilaisia ja saimme niistä varmuutta ohjaukseen ja kartutettua liikepankkia tulevaisuutta varten.Samke:n hyvinvointipäivässä. Kuvat: Anne Ketola

Teimme Hyvinvointiklinikalla paljon hyvinvointikartoituksia, johon kuuluu Tanita-kehonkoostumusmittaus, Spinal Mouse, joka mittaa ilman säteilyä selän nikamien asennon ja liikkuvuuden toisiinsa nähden, antaen näin luotettavaa tietoa selän toiminnallisuudesta, sekä UKK-instituutin kehittämät lihaskuntotestit. Hyvinvointikartoitusten pohjalta monelle asiakkaalle tehtiin myös oma yksilöllinen harjoitusohjelma. Lisäksi pääsimme tekemään manuaalista käsittelyä ja polkupyöräergometritestauksia.


Järjestimme myös yhdessä muiden sote-alojen kanssa TYKY-iltapäivän Tampereen kaupungin aikuissosiaalityön henkilöstöverkostolle. Iltapäivän aikana leikittiin erilaisia leikkejä ja rentouduttiin jännitys-rentoutus-menetelmällä. Lisäksi osa harjoittelijoista pääsi myös hieromaan asiakkaita Pimé Café:ssa. Hieronta oli erilaista myös opiskelijan kannalta, kun tuntoaisti terävöityi näköaistia ei voinut pimeässä käyttää.Terkuin 14FT:n hyvinvointiklinikan harjoittelijat: Marjo, Lotta, Juuli, Maija, Hanna ja Essi. 

Hyvinvointiklinikka hiljenee joulun ajaksi ja palaa asiaan taas helmikuussa. Hyvää joulua ja hyvinvoivaa uutta vuotta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti