tiistai 20. syyskuuta 2016

Euroopan fysioterapiakouluttajien syksyn konferenssi järjestettiin tällä kertaa Grazissa Itävallassa.

Konferenssia edeltävänä päivänä koottiin maakoordinaattoreiden palaute fysioterapeutin osaamiskuvaukseen ja muokattiin lopullinen kuvaus. Se tullaan julkaisemaan ENPHEn kotisivuilla toivottavasti vielä tämän vuoden aikana.

Tuona samana päivänä käynnistettiin myös keskustelu fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnan toteuttamisesta Euroopan eri maissa. Paikalla oli kaikkiaan 32 osallistujaa. WCPT-ER:n koulutusryhmän puheenjohtaja Esther-Mary D'Arsy johdatteli osallistujat teemaan ennen ryhmätyötä. Siinä ilmeni, että fysioterapeuttien osaamista tunnetaan vielä varsin heikosti, että fysioterapeutit tarvitsevat vahvan koulutuksen kyetäkseen suoravastaanottotoimintaan erityisesti vaikeiden ongelmien osalta ja että lainsäädäntö ja ohjeistukset vaikeuttavat suoravastaanottotoiminnan toteuttamista useissa maissa.

Itse konferenssi ohjelmassa oli erinomaiset luennot teknologian käyttömahdollisuuksista koulutuksessa, monikulttuurisuudesta ja fysioterapeuttien kulttuurisesta osaamisesta. Päivät tarjosivat runsaasti mahdollisuuksia verkottumiseen, uusien kumppanuuksien löytämiseen ja vanhojen vahvistamiseen. TAMKin fysioterapeuttikoulutukselle avautui uusia yhteistyömahdollisuuksia useisiin maihin - mm. Ranskaan, Portugaliin ja Hollantiin.

Alla:

- opiskelijoiden tanssia ja laulua stillkuvana

- opettajia: Marja-Leena (TAMK), Marietta (Saksa), Bjorg (Islanti), Andre (Hollanti)

- opettajia: Marja-Leena (TAMK), Jasmin (Hollanti), Maija (SAMK), Alesandro (Espanja)

- opettajia Suomesta: Tarja (Seamk), Anna-Leena (Savonia), Leena (Metropolia), Maija (SAMK), Johanna (Laurea), Liisa (Karelia), Johanna (Laurea), Merja (XAMK), Eija (OAMK) ja Marja-Leena (TAMK)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti