torstai 31. maaliskuuta 2016

Fysioterapeuttiopiskelijoiden Työharjoittelu Aurinkorannikoilla

Hola!

FT-opiskelijoiden työharjoittelu Aurinkorannikolla on nyt taputeltu! Olimme edeltäjiemme tavoin viisi viikkoa harjoittelemassa ihanassa Benalmadenan Suomalaisten yhdistyksessä sekä Fuengirolan Suomalaisessa koulussa.

Työharjoittelu itsessään oli tosi antoisaa, ja pääsimme testaamaan siipiämme tulevina fysioterapeutteina. Harjoittelun tavoitteena oli saada Benalmadenan suomalaisten yhdistykseen tietoutta liikunnan merkityksestä ja innostaa heitä terveelliseen elämään eri keinoin. Saimme itse suunnitella omat aikataulumme, ohjelmamme ja toimintatapamme, mikä on ollut sekä haastavaa mutta myöskin erittäin opettavaista. 

Järjestimme Benalmadenan Suomalaisille muun muassa kehonhuoltotunteja, kahvakuulaa, vesijumppaa, selkäjumppaa, terveysluentoja ja kotikäyntejä. Huomasimme harjoittelun aikana, kuinka oma asenne liikuntaan ja terveyteen vaikuttaa merkittävästi enemmän ihmisten liikkumisinnostukseen kuin kaikki terveysluennot yhteensä.

Yhdistyksen lisäksi toteutimme harjoittelua myös Fuengirolassa Aurinkorannikon suomalaisella koululla kahtena päivänä viikossa. Siellä pääsimme paasaamaan yläastelaisille niskan oikeasta asennosta, pitämään lukiolaisille ja eskareille liikuntatunteja, tekemään ryhtitarkastuksia seiskaluokkalaisille ja ergonomiakatsauksia koulun henkilökunnalle. Saimme myös paljon oppia eri-ikäisten lasten kasvusta, tutkimisesta ja vuorovaikutuksesta.


Kuva kahvakuulatunnista Minervan takapihalta

Kuinka leppoisaa ja mukavaa harjoittelussa on ollutkin, myös vapaa-ajalla löytyi paljon erilaista aktiviteettia, jota Benalmadenan läheisyydessä voi harrastaa. Koimme muun muassa kiinalaiset ranta- Tai Chi –tunnit, Calamorro-vuoren valloituksen ja käyneet Malagassa maistelemassa tapaksia. Aurinkorannikoilla on paljon ihailtavaa luontoa ja nähtävyyksiä, ja junalla pääsee helposti muihin kaupunkeihin.


Sauvakävelijät Calamorro-vuorella

Säät ottivat meidät hyvin vastaan, puhumattakaan ihmisistä. Tapasimme paljon erilaisia persoonia, jotka ovat opettaneet meille paljon ja antaneet näkökulmia elämään. Yhdistyksen suomalaiset ovat leppoisaa positiivista porukkaa, minkä vuoksi harjoittelua oli mukava toteuttaa heidän kanssaan. Alla kooste palautteista, joita keräsimme harjoittelun aikana:

”Iloisia ja ystävällisiä tyttöjä. Saa henkilökohtaista ohjaamista, että teet liikkeet oikein”

”Hyvät ja sopivilla painoilla tehdyt kuntosaliohjelmat”

”Uusia ajatuksia erilaisista liikuntamuodoista”

”Ruusuja yksilöllisestä hyvästä ohjauksesta ja kirjallisista ohjeista”

”On tullut uusia kuvioita liikuntaan”

Jäsenet odottavat innoissaan opiskelijoita seuraansa. Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus, jota suositellaan kaikille seuraaville opiskelijoille!

Adios!

3. vuoden ft-opiskelijat Satu, Emilia ja Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti