tiistai 29. maaliskuuta 2016

 AURINKORANNIKKO HANKE:
 OPISKELIJOITA OHJAAMASSA BENALMADENASSA
 6.2.-13.2.2016 

Olin nyt kolmatta kertaa ohjaamassa opiskelijoitamme ikääntyneiden fysioterapiaan kuuluvassa harjoittelussa Benalmadenassa. Uutena harjoittelupaikkana opiskelijoilla oli Aurinkorannikon suomalainen koulu - Colegio Finlandés, missä opiskelijat olivat kahtena päivänä viikossa.
Fuengirolassa sijaitseva yksityinen peruskoulu on toiminut vuodesta 1991 lähtien antaen perusopetusta vuosiluokilla 1-9 sekä myös lukiokoulutusta. Myös esiopetusta tarjotaan.
Koulun opetussuunnitelmassa painotetaan mm. kansainvälisyyttä, luovuutta, omien juurien ja kotimaan kunnioittamista sekä eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta.
Fysioterapeuttiopiskelijamme tekivät ryhtikartoituksia, työntekijöiden ergonomiakatsauksia sekä pitivät tietoiskuja ("nörttiniska"). Lisäksi opiskelijat olivat mukana liikuntatunneilla sekä avustivat liikunnanopettajaa eri harjoitteissa.
                                         Lounas koulun "ruokalassa"Opiskelijoiden ohjauksesta vastasi koulun uusi terveydenhoitaja. Koulu toimii myös lasten fysioterapian harjoittelupaikkana.

Liikuntaryhmiä, tietoiskuja ja kotikäyntejä Benalmadenan suomalaisille

Kolme opiskelijaamme jatkoivat eri liikuntaryhmien ohjaamista, jotka olivat toimineet lähinnä vertaisohjaajien ohjaamina. Suosituimmat ryhmät olivat edelleen vesivoimistelu, kuntosali ja tasapainoryhmät. Ryhmissä olikin aikaisemmista vuosista tuttuja kasvoja!
                                          Sara ohjaamassa selkäjumppaa Minervan pihamaalla.
                                                                          Emilian ja Sadun taichi: teemana tasapaino.

                                   
                                        
                                          
                                        Satu ohjaamassa vesijumppaa aamuvirkuille: klo 8.30


Benalmadenan Suomalaisten hallitus tarjosi meille maittavan lounaan Minervan vierellä sijaitsevassa ravintolassa. Oli miellyttävä keskustella rauhallisessa ympäristössä yhteistyöstämme ja suunnitella tulevaa.
Olen opiskelijoiden ohjaavana opettajana ollut tyytyväinen kolme vuotta kestäneeseen yhteistyöhömme. Olen kokenut, että Benalmadenassa ohjaavan opettajan läsnäolo on ollut hyödyllistä. Paljon uusia jäseniä on liittynyt liikuntaryhmiin, mutta toimintaa pitää edelleen kehittää ja panostaa toiminnan jatkuvuuteen kouluttamalla vertaisohjaajia.
  Marja Tuorila-Rinne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti