perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ikääntyneiden jakson harjoittelu Hyvinvointiklinikalla

13Fysio-ryhmän harjoittelujakso Hyvinvointiklinikalla alkaa olla lopuillaan. Ikääntyneiden fysioterapia –jakson käytännön harjoittelun suoritti klinikalla seitsemän kolmannen vuoden opiskelijaa. Viiteen viikkoon mahtui hyvinvointikartoitusten, manuaalisten käsittelyiden, kehonkoostumusmittausten ja muiden yksilö- ja ryhmänohjausten lisäksi erilaisia tempauksia ja projekteja.


Kolmena tiistaina vierailimme naapuritalossa Taysissa pitämässä pieniä rentoutumis- ja jumppatuokioita eri osastojen työntekijöille. Osa porukasta teki kymmenen minuutin niska-hartiahierontoja samalla kun toiset liikuttivat pienillä taukojumppahetkillä sairaalan hoitohenkilökuntaa. Tays-käyntien lisäksi järjestimme myös muita tyky-päiviä. Tarjolla oli asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilaisia kokonaisuuksia, sisältäen esimerkiksi leikkejä ja pelejä, putkirullausta tai erilaisia rentoutumisharjoituksia. Yhden aamupäivän vietimme TAMKin Kuntokatu 3:n aulassa Tanita-kehonkoostumusmittauksia tehden. Tempaus oli supersuosittu, mittauslaite hurisi taukoamatta alusta loppuun asti. 

Pyrimme oman harjoittelujaksomme aikana parantamaan klinikan näkyvyyttä ja kehittämään markkinointia. Taysissa klinikan mainosten jakamisen ja oman koulun puolella näkyvyyden parantamisen lisäksi sosiaalinen media otettiin tehokkaampaan käyttöön. Facebook-sivun lisäksi mukaan tulivat Instagram ja Twitter. Lassi some-vastaavana muiden avustuksella postasi kuvia klinikan arjesta ja eri projekteista. Instaan luotu käyttäjätunnus on @hyvinvointiklikka, Twitterissä puolestaan @KlinikkaTamk. Facebookista klinikan sivun löytää vahaan tuttuun tapaan nimellä TAMK Hyvinvointiklinikka. Viimeistään nyt kannattaa eri somet laittaa seurantaan, jotta näet mitä klinikan seuraavat kuusi 14fysio-ryhmän toisen vuoden opiskelijaa oman harjoittelujaksonsa aikana saavat aikaiseksi. 

Klinikkaharjoittelun parasta antia olivat monipuolisen ohjauskokemuksen saaminen, omien projektien suunnittelu ja toteutus sekä yrittäjähenkinen ilmapiiri. Markkinoinnista ja varausten vastaanottamisesta aina laskutuksiin ja tilityksiin saakka kaiken sai tehdä itsenäisesti. Kukaan ei ole joka käänteessä seuraamassa tekemisiäsi, vaan vastuuta saa ja pitää itse ottaa. 

13fysion opiskelu jatkuu harjoittelun jälkeen ikääntyneiden fysioterapia –jaksolla vielä seuraavan viikon ajan, jolloin myös loppuseminaari järjestetään aiheeseen sopivasti Viola-kodissa. Tämän jälkeen aloitamme yrittäjyysjakson, jonka myötä seuraava käytännön harjoittelujakso kolkutteleekin jo nurkan takana. Hyvinvointiklinikalta olemmekin saaneet hyvän alkusysäyksen yrittäjyyden maailmaan. 


Aurinkoista kevättä!

Ella Huhtanen sekä klinikan muut ft-opiskelijat Eeva, Lassi, Tiina, Maria, Saku ja Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti